Att tänka på inför ditt besök

Att besöka tandläkaren är något som de flesta gör regelbundet. Trots det kan många känna en viss oro inför besöket. För att du som patient ska få en så bra upplevelse som möjligt har vi här samlat några saker som kan vara bra att tänka på.

Innan du besöker tandläkaren

Många känner obehag och rädsla för att gå till tandläkaren, berätta för oss att du känner obehag så gör vi allt för att ditt besök ska bli behagligt. Glöm inte att vi är till för dig och vill att du ska uppleva besöket positivt. Skriv gärna ner frågor du har innan besöket så att du inte glömmer bort något viktigt du vill ta upp.

_IML0495

Bra att ta med till tandläkaren

Om du har bettskena eller liknande ska du ta med den vid varje besök, dels för att våra tandläkare vill kontrollera att den fungerar och dels för att kunna anpassa ny behandling. Om du äter mediciner, ta med din medicinlista. Är du allergisk mot något, är det viktigt att du talar om det. Tänk på att andra patienter kan vara allergiska, undvik starka dofter och lämna husdjur hemma. Det kan vara skönt att borsta tänderna på mottagningen, vi bjuder på engångstandborste och tandkräm.

Andra bra tips

Kom i god tid. Du slipper stressa och kan få en stund att varva ner. Om du vet att du ska få bedövning, kan det vara bra att du äter före besöket. När en tand tas bort ska du undvika att äta och dricka två timmar efteråt. Vid omfattande behandlingar är det bra att ta reda på vad du kan förvänta dig för resultat, vilka risker behandlingen medför, vad det kommer att kosta och hur du ska betala, vilka garantier som gäller, hur du ska se till att det håller och att du inte får problem i framtiden.

Parkering

Det finns parkeringsplatser mot betalning på gatan på baksidan av huset samt i parkeringshuset i Gallerian på Rademachergatan.